В Єрусалимі 18 поліцейських отримали поранення під час безпорядків, влаштованих сьогодні вночі ультрарелігійними жителями.

Ортодокси вже третю добу продовжують погроми в районі релігійних кварталів і в`їзду до міста по трасі Тель-Авів - Єрусалим.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, в заворушеннях беруть участь понад 1,5 тис. прихильників антисіоністської секти "Толдот ахарон" та інших хасидських громад. Вони перекривають вулиці розливають на них масло, палять сміття, закидають камінням поліцейських, а також вікна державних і муніципальних установ. Крім того, відзначають в єрусалимській поліції, ультраортодокси б`ють лампочки в світлофорах і навіть намагаються валити стовпи ліній електропередач.

Відео дня

Приводом для таки дій став "несправедливий", на думку хасидів, арешт 30-річної багатодітної матері, що належить до "Талдот ахарон". Вона підозрюється в тому, що морила голодом свого 3-річного сина, і, на думку медиків, страждає психічними розладами. За рішенням суду її повинні були звільнити з-під варти сьогодні, проте прокуратура наполягає, щоб спочатку жінка пройшла огляд у психіатрів. Перш ніж відпускати її, слідчі хочуть переконатися, що вона не представляє небезпеки для власної сім`ї. Хлопчик наразі перебуває в єрусалимській клініці під посиленою охороною і, за словами лікарів, отримавши нормальне харчування, швидко одужує.