Кристині МАЙР-ЛЮМЕТЦБЕРГЕР, жінка, відлучена від Церкви за те, що називає себе католицьким єпископом, опинилася в центрі скандалу, що трапився в австрійському місті Лінц.

Як повідомляє Благовест-инфо з посиланням на блог Cathcon, МАЙР-ЛЮМЕТЦБЕРГЕР прийшла на недільну месу в місцеву церкву св. Петра, одягнена як єпископ. Єпископ Лінца Людвіг ШВАРЦ відмовився причастити її, і тоді жінка взяла облатку з дароносиці сама.

"Я відчуваю образу і гнів, як жінка, яку вперше ударив чоловік", - так МАЙР-ЛЮМЕТЦБЕРГЕР прокоментувала відмову єпископа ШВАРЦЯ причастити її.

Відео дня

Храм св. Петра в Лінці - церква, прихожанкою якої є МАЙР-ЛЮМЕТЦБЕРГЕР. Як розповів священик Франц ЦАЙГЕР, після свого відлучення жінка жодного разу не приступала до причастя в цій церкві, і прийшла лише на месу, яку здійснював єпископ ШВАРЦ.

Кристині МАЙР-ЛЮМЕТЦБЕРГЕР народилася в Лінці в 1956 році. Після закінчення школи вона пішла до бенедіктінського монастирю, але пізніше залишила чернече життя і вийшла заміж (не будучи звільнена від обітниць). У 2002 році її і ще шість жінок було "рукопокладено" в священики аргентинським єпископом Ромуло Антоніо БРАСЬКІ, що раніше порвав із Ватиканом. Нелігитімна ординація відбулася на кораблі на Дунаї - річкою проходить межа двох єпархій, так що формально дії БРАСЬКІ не могли розцінюватися як посягання на владу місцевих єпископів. Щойно стало відомо про висвячування, Святий Престол оголосив його недійсним, жінок було відлучено від церкви, але вони відмовилися визнати цей декрет Ватикану.