Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає, що християнська віра є важливою базою для зближення Росії і США.

Про це він заявив на зустрічі з послом США у Росії, передає Інтерфакс-Релігія.

"Я глибоко переконаний, що стосунки між релігійними лідерами, громадами двох країн є дуже важливим чинником відносин між народами", – сказав Патріарх у п`ятницю у Москві на зустрічі з послом США у РФ Джоном Байерлі.

Відео дня

Предстоятель відзначив, що Церква і віра безпосередньо стосуються людських сердець.

"Якщо серця американців і росіян стануть ближчими, думаю, цей чинник не менш позитивної політичної, економічної кон`юнктури сприятиме тому, що наші країни будуть дружньо, тісно взаємодіяти в ім`я досягнення цілей, що наразі постали, і будуть здатні спільно відповідати на ті виклики, які сьогодні стоять перед усією людською цивілізацією взагалі", – упевнений Патріарх Кирил.

Він також заявив про те, що в Росії покладають великі надії на візит Президента США Барака Обами у РФ і вважають, що сьогодні "дійсно складаються передумови для поліпшення відносин між нашими країнами".

Патріарх нагадав, що в Руської Православної Церкви велика історія взаємовідносин з США. Так Православ`я до Америки принесли російські місіонери.

"Присутність Руської Церкви на американському континенті сприяла розвитку відносин Православної Церкви з іншими конфесіями, релігіями США. Навіть у найважчі часи, період "холодної війни" християни Сполучених Штатів і Радянського Союзу зберігали хороші стосунки. І це, можливо, не дуже сильно, але реально впливало на ситуацію", – підкреслив Патріарх Кирил.