Група відвідує країни з важкої соціальної обстановкою / mospat.ru

У столиці Колумбії Боготі з 5 по 11 лютого побувала спеціальна група Всесвітньої Ради Церков під назвою «Паломництво справедливості і миру», членами якої є представники православної, католицької, давньосхідної та протестантських конфесій.

Заснована на Х Генеральній асамблеї ВРЦ у Пусані група ставить своїм завданням відвідування країн із важкою соціальною обстановкою з метою надання допомоги їхнім жителям і складання відповідних рекомендацій для Всесвітньої ради церков, повідомляє mospat.ru.

Члени групи провели низку спільних засідань з представниками різних політичних і соціальних кіл країни / mospat.ru

У 2016 році члени групи відвідали Палестину та Ізраїль, у 2017 році – Нігерію. У 2018-му країною призначення була обрана Колумбія, у якій протягом півстоліття триває збройний конфлікт. У 2016 році було підписано мирну угоду між урядом Колумбії та ультралівою військовою організацією «Революційні збройні сили Колумбії — Армія народу» (ФАРК).

Відео дня

Між тим, будучи найчисленнішою за своїм складом, ФАРК не була єдиною групою, яка брала участь у військових діях проти уряду. Зважаючи на це військове протистояння у Колумбії триває й донині. Кількість жертв з моменту початку конфлікту в 1964 році перевищує 220 тисяч осіб. Понад 178 тисяч загиблих — мирні жителі.

Військове протистояння у Колумбії триває донині/ mospat.ru

За час перебування у Боготі члени групи «Паломництво справедливості і миру» провели низку спільних засідань з представниками різних політичних і соціальних кіл країни, зустрівшись із заступником міністра Колумбії з політичних питань Гектором Еспіноса, генеральним секретарем католицької Конференції латиноамериканських єпископів (CELAM) Монсеньйор Хуаном Еспіноса, колишніми учасниками військового конфлікту, цивільними активістами, лідерами протестантських церков, а також колумбійською молоддю.

За підсумками роботи групи складені спеціальні рекомендації, які будуть розглянуті на наступному засіданні Центрального комітету ВРЦ у 2018 році.