Патріарх Ефіопської Православної Церкви (нехалкідонської) Абуна Павло назвав «дезінформацією» повідомлення про те, що він планує виставити біблейський Ковчег Заповіту на показ.

Про це повідомляє Богослов.ru із засланням на Reuters.

Зокрема, йдеться про те, що минулого тижня італійські ЗМІ анонсували виступ Абуни Павла, який нібито мав оголосити, що для Ковчега побудують музей, де експонуватимуть святиню.

Відео дня

 «Мене глибоко пригнітило те, що італійські медіа неправильно розтлумачили мої слова і розповсюдили помилкову інформацію», — заявив ефіопський духовний лідер. Водночас він підтвердив: «Ковчег Заповіту і священні скрижалі з десятьма заповідями, які Бог дав Мойсею, перебувають в Ефіопії».

Як нагадує джерело, в учених нема інформації про місцезнаходження Ковчега, окрім того, що колись святиня зберігалася в єрусалимському храмі. Проте місцевий переказ говорить, що святиня перебувала в Ефіопії з часів царя Менеліка I. Цього правителя, який жив близько 950 року до н.е., вважають сином царя Соломона і цариці Савської. За легендою, Менелік перевіз Ковчег до Ефіопії. Ефіопська Церква стверджує, що наразі святиня зберігається у церкві Діви Марії Сіонської, що у місті Аксум, де протягом багатьох століть коронувалися імператори Ефіопії. На власні очі Ковчег бачили лише декілька кліриків, які мають дозвіл на вхід у приміщення, що у ньому зберігається реліквія.