Якщо церква не виконує вимоги, вона може бути закрита / sedmitza.ru

У ряді регіонів Китаю з 1 лютого 2018 р. набула чинності постанова, що вимагає від християнських церков розміщувати біля входу у храми знак «Неповнолітнім вхід заборонений».

Якщо церква не виконує цієї вимоги, вона може бути закрита, повідомляє "Седмиця" з посиланням на газету британських католиків Catholic Herald.

Християнські церкви стали третім місцем, куди влада Китаю забороняє заходити неповнолітнім, — після клубів та інтернет-кафе.

Відео дня

Місцеві християнські активісти наголошують, що немає жодних юридичних підстав для заборони неповнолітнім заходити в місця релігійного культу, і представники влади порушують конституцію Китаю.

«Коли неповнолітні заходять в інтернет-кафе, уряд і поліція закривають на це очі. Однак, вони стають дуже рішучими, коли мова йде про заборону дітям заходити в релігійні місця. Це безглуздо», — зазначають правозахисники.

Конституція Китаю чітко говорить про релігійну свободу громадян, а державні закони відзначають, що підлітки і діти не можуть бути дискриміновані за свої релігійні вірування.