Архієпископ Шкодера і Пулта монс. Анджело Массафра / radiovaticana.va

В албанському місті Шкодер з 7 по 9 лютого проходить міжнародна конференція на тему «Віра і духовність у відносинах між християнами і мусульманами». У зустрічі беруть участь делегати європейських єпископських конференцій.

Учасники розглядають іслам не тільки як набір поведінкових норм, але і як релігію з власною духовністю і своєю специфічною богословською традицією. Це вже п'ята нарада такого формату, яка підтверджує прихильність Ради єпископських конференцій Європи до діалогу з віруючими інших релігій, зокрема, з мусульманською громадою, повідомляє Радіо Ватикану.

За словами архієпископа Шкодера і Пулта монс. Анджело Массафри, новизною цієї конференції буде те, що вона проходить в європейській країні з мусульманською більшістю; у центрі зустрічей знаходяться богословсько-духовні роздуми іншої релігії; у роботі асамблеї беруть участь відомі албанські вчені-мусульмани, представники найбільших ісламських громад у країні - сунітів і суфійського братства Бекташі.

Відео дня

Друга частина міжнародної конференції у Шкодері буде присвячена пастирським темам, у першу чергу змішаним шлюбам, а потім конкретним просторам міжрелігійного діалогу. На зустрічі прозвучать особисті свідчення і відбудеться обмін досвідом.

За словами албанського архієпископа, конференція покликана «освітити шлях» діалогу, підкреслити взаємну доброзичливість релігій, дізнатися про відмінні риси іншого віросповідання і підкреслити неприпустимість злочинів в ім'я віри в Бога.