Кардинал Рейнхард Маркс / catholicherald.co.uk

Глава Єпископської конференції Німеччини архієпископ Мюнхена і Фразинга кардинал Рейнхард Маркс заявив, що католицькі священики повинні мати дозвіл від свого священноначалія в окремих випадках давати благословення одностатевих пар. Про це повідомило видання" Catholic Herald.

Кардинал Рейнхард Маркс, який є членом Ради кардиналів при Папі Франциску, сказав, що рішення з даного питання повинне прийматися «священиком на основі приватного випадку, в індивідуальному порядку під пастирським наглядом».

В інтерв'ю Баварському державному радіо з нагоди десятої річниці свого перебування на посаді архієпископа Мюнхена і Фрайзінга, яке дав кардинал 3 лютого, Маркс зазначив: «Тут мова йде про пастирське піклуванні в окремих випадках, і це стосується також і інших сфер, які ми не можемо чітко регулювати і де ми не маємо встановлених правил» (тобто дияконська хіротонія для жінок, відмова від обов'язкового целібату духовенств та ін.).

Відео дня

Минулого місяця єпископ Франц-Йозеф Боде, віце-президент Німецької єпископської конференції, закликав до дебатів на тему: чи можуть католицькі священики благословляти одностатеві союзи? Боде тоді сказав: «Ми повинні запитати себе, як ми зустрічаємо тих, хто формує такі відносини і при цьому задіяний у житті Церкви, як ми супроводжуємо їх у пастирському і літургійному плані?»

Минулої осені в Німеччині були укладені перші гомосексуальні «шлюби» після того, як в червні 2017 р. парламент проголосував за те, щоб дозволити одностатеві союзи.