Парафіяни церкви у Віттенберзі / dw.com

У 2017 році в Німеччині зафіксовано майже 100 цілеспрямованих нападів на християн, вчинених на релігійному ґрунті. Серед цих злочинів - одне вбивство, дев'ять випадків нанесення тілесних ушкоджень та один підпал, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Федерального відомства у кримінальних справах.

Близько чверті інцидентів - напади на церкви, а також стосовно символу християнської віри. Не менше 14 пригод є "злочинами, скоєними на ґрунті ненависті до християнства" біженцями та особами, які подали прохання про надання притулку, вказують далі ЗМІ. Вбивство, про яке згадується у повідомленні газет, відбулося в квітні 2017 року в Баварії і в даний час є предметом судового процесу.

Міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрманн (Joachim Herrmann) в інтерв'ю Funke Mediagruppe підкреслив, що інтеграція в Німеччині має на увазі "беззастережне прийняття християнсько-західних цінностей. "Той, хто хоче тут жити, в обов'язковому порядку повинен розлучитися з ворожими по відношенню до християнства поглядами", - закликав він, додавши, що мова йде не про побажання до біженців, а про "наполегливі вимоги".

Відео дня

Експерт внутрішньої політики фракції ХДС/ХСС у бундестазі Ансгар Хевелинг (Ansgar Heveling) у свою чергу назвав "тривожної" інформацію про подібні злочини. "Необхідно зробити все необхідне для захисту християн і християнських установ", - зазначив він.

"За такі напади необхідно жорстко і послідовно карати", - додав політик.