Аурелія Броуверс піддалася евтаназії у віці 29 років / facebook.com/aurelia.brouwers

Аурелія Броуверс, 29-річна голландка, яка страждала психічним розладом, але при цьому була абсолютно здорова фізично, піддалася евтаназії з її власного прохання. Про це повідомляє "Благовіст-інфо" з посиланням на Christian Today.

Противники «вбивства за допомогою лікаря» висловили рішуче обурення у зв'язку з діями голландських медиків, які ввели смертельну ін'єкцію Аурелії Броуверс.

Аурелія заявляла, що депресія робить її життя нестерпним

Молода жінка протягом восьми років домагалася через суд, щоб її життя було припинено. Провівши майже три роки у психіатричній лікарні і два з половиною – у в'язниці, Аурелія заявляла, що важка депресія робить її життя нестерпним, що на практиці призводило до спроб самогубства і нанесення собі ушкоджень.

Відео дня

Вона також стверджувала, що страждає від граничного порушення особистості, синдромів тривоги і адикції і що вона «чує голоси».

Молода жінка померла, оточена родичами і друзями, написавши за дві години до смерті у Фейсбуці: «Сьогодні я, нарешті, вмираю».

В останні роки Броуверс отримала широку популярність у Нідерландах та інших країнах як активний борець за розширення можливостей для добровільного відходу з життя молодих людей, які страждають психічними захворюваннями.

Готуючись до смерті, Аурелія писала про свою впевненість у тому, що вона потрапить на небеса.

Реагуючи на смерть дівчини, директор британського альянсу «Турбота, а не смерть» д-р Пітер Сондерс заявив: «Цей трагічний випадок показує, що законодавці неспроможні дозволити евтаназію, не розширюючи коло категорій осіб, які нібито мають на неї право. Ми бачили, що спочатку в Голландії почали вбивати дорослих дієздатних, що знаходяться у термінальній стадії хвороби. Потім настала черга дітей, людей похилого віку з деменцією і психічно хворих».

«Як тільки ми погодимося, що в деяких умовах можна забирати життя людей, життя яких нібито не потребує продовження, розширення списку таких умов – неминучі. Процес вийде з-під контролю», – переконаний Сондерс. – Єдиний варіант, який можливий у даній ситуації, – повна заборона на будь-які форми евтаназії».

На думку представника організації «Catholic Voices» Джо Ронана, «Фізично здорову 29-річну жінку схиляли до самогубства, оскільки вона була близька до прихильників евтаназії».

Лікар спостерігає за тим, як умерает хворий пацієнт / christiantoday.com

За останні чотири роки число психічно хворих голландців, до яких застосовується евтаназія, збільшилася в чотири рази. Сьогодні у Нідерландах кожен рік жертвами самогубства з допомогою лікарів стають більш 6000 людей.

Серед «гуманно вбитих» - 41-річний алкоголік, який заявляв, що пияцтво перетворило його життя на «коктейль злиднів», і жінка, що зазнала в дитинстві сексуального насильства і стверджувала, що не може жити з такою травмою.

Офіційно евтаназія у Нідерландах не дозволена, однак якщо лікарі доведуть, що діяли відповідно до визначених критеріїв, то вони не будуть піддаватися покаранню. Зокрема, вони можуть допомогти померти дієздатній дорослій людині, що страждає від невиліковної мученицької хвороби.

Минулого тижня голландський регулятор з питань евтаназії Берна вам Баарсен пішла у відставку на знак протесту проти вбивства пацієнтів, що страждають деменцією. Вона заявила, що в її країні стався «величезний зсув» в інтерпретації умов для добровільного відходу з життя.

Раніше, у 2014 році посаду регулятора з питань евтаназії залишив професор Тео Бур, який активно закликав європейських законодавців не наслідувати приклад Нідерландів.