Погром стався 22 грудня минулого року / thedailybeast.com

Єгипетський суд виніс 31 січня вирок мусульманам, які брали участь у погромі коптської церкви під Каїром у грудні 2017 року, повідомляє "Благовіст-інфо" з посиланням на Сhristian Today.

Усі 15 (за іншими відомостями – 19) обвинувачених отримали рік умовно і штраф у розмірі 500 єгипетських фунтів (менше 30 доларів США) , будучи визнані винними у ворожій діяльності на релігійному ґрунті, підриві національної єдності і пошкодженні приватної власності.

Суд також оштрафував християнина, власника церкви, на 360 000 фунтів (більше 20 000 доларів США) за те, що він побудував храм, не отримавши відповідну ліцензію.

Відео дня

Погром стався 22 грудня минулого року, коли кілька десятків мусульман із селища Кафр-аль-Васлин (провінція Гіза) після п'ятничних молитов напали на коптську церкву, побивши християн, які перебували всередині храму.

Незабаром після початку заворушень на місце прибули сили безпеки, які розігнали погромників і направили поранених у лікарні.

Коптська єпархія міста Атфіх виступила із заявою, в якій говорилося, що погромники обчислювалися «сотнями» і що християнська громада більше 15-ти років домагалася реєстрації свого храму відповідно до діючих законів.