Вся каплиця вмістилася в порожнині великого платана / rua.gr

У Греції унікальну каплицю, яка вмістилася у стовбурі стародавнього платана, зняв на відео Drone.

Каплиця Παναγίας της Πλατανιώτισσας розташована у красивому місці, на західному березі річки Керинити в селі Платаниотиса, у 19 км від міста Калаврита, повідомляють "Російські Афіни".

Уся каплиця вмістилася в порожнині великого платана, можливо, найстарішого в світі, якому, ймовірно, більше тисячі років. Цей реліктовий платан має висоту близько 25 м, а периметр його стовбура - більше 17 метрів. Всередині храму можуть одночасно розміститися 22 людини. У природній порожнині дерева текстура волокон надприродним чином зображує Богородицю, яка тримає на руках немовля.

За переказами, у 840 році нашої ери, в період іконоборства, коли був спалений монастир Μεγάλου Σπηλαίου, віруючим вдалося зберегти чудесну ікону, передаючи її із села до села, щоб забезпечити схоронність. Таким чином, святі ченці монастиря Μεγάλου Σπηλαίου, подорожуючи з іконою, зупинилися на ночівлю у цьому місці. Ікону, за переказами, повісили всередині стовбура. Яке ж було їх здивування, коли вранці, знявши ікону Божої Матері, вони виявили на дереві її точний відбиток, який був залитий світлом...

Цей дивовижний образ досі зберігся в дуплі дерева, благоговійно зберігається і шанується віруючими як чудотворний. Всередині платана згодом була побудована каплиця.