Поліція розслідує акт вандалізму в мечеті Оттави / ctvnews.ca

Поліція канадської столиці Оттави розслідує ненависницький злочин, вчинений проти мечеті на заході міста. На стінах культової споруди парафіяни виявили написи расистського змісту і портрети Адольфа Гітлера, повідомляє IslamNews.

Поліцію до мечеті Джамі Умар викликали у вівторок рано вранці – буквально через день після того, як по всій Канаді згадували жертв теракту в мечеті Квебек-Сіті з нагоди річниці цієї трагедії. І в Оттаві, і в самому Квебеку проводилися меморіальні заходи із вшанування загиблих парафіян мечеті, причому в останньому на поминальному вечорі був присутній прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та інші високопоставлені особи.

Річниця трагедії у будинку Аллаха не збентежила вандалів-расистів, які вирішили осквернити столичну мечеть зображеннями сумно знаменитого фашиста. Місцева влада висловили обурення з приводу того, що сталося, тим більше, що акт вандалізму виявився приурочений до річниці теракту в мечеті.

Відео дня

«Я розчарований тим, що бачу расистські постери на нашій мечеті у Белл-Корнерс. Це неприйнятно, і ми всі це засуджуємо», — заявив член міської ради Оттави Рік Кьярели.

«Нетерпимості і ненависті немає місця у нашому суспільстві», — також зазначила член канадського парламенту Ліза Мак Леод.