/ islamnews.ru

Тисячі людей зібралися у канадському Квебеку, щоб вшанувати пам'ять загибелі шести мусульман, убитих минулого року. Ця подія стала кульмінацією чотириденних траурних заходів, що проводяться різними громадами Канади, повідомляє IslamNews.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив на урочистій меморіальній церемонії, приуроченій до річниці теракту у міській мечеті Квебек-Сіті.

/ ottawacitizen.comКанадський прем'єр підтримав місцеву мусульманську громаду / ottawacitizen.com

Канадський прем'єр прибув на поминальний мітинг разом із головою уряду Філіпом Куйяром та іншими високопоставленими політиками, щоб підтримати місцеву мусульманську громаду і згадати шістьох парафіян ісламського центру Квебек-Сіті, убитих терористом-ісламофобом Олександром Биссоннеттом рік тому.

Відео дня

«Це наш моральний обов'язок перед жертвами – встати на весь зріст, висловитися чітко і ясно проти ісламофобії і всіх форм дискримінації», — заявив Трюдо.

Лідер Консервативної партії Ендрю Шир, виступаючи перед сотнями учасників мітингу, назвав трагедію січня минулого року «актом тероризму, який потряс уесь регіон» і «ненависницькими злочином».

Нагадаємо, 29 січня 2017 року під час вечірньої молитви двоє людей у масках увірвалися в Ісламський культурний центр - найбільшу мечеть міста Квебек, і почали хаотичну стрілянину по людях, які перебували у будівлі та парафіянам. У результаті теракту загинуло шестеро людей.