У ході військової операції Туреччини в Сирії постраждав стародавній арамейська храм / blagovest-info.ru

Древній храм у сирійському кантоні Афрін постраждав у результаті бойових дій турецької армії. Про це повідомляє "Благовет-Інфо".

«Так, як їхні діди нищили історичні пам'ятки у районах, де проживали вірмени, ассірійці, греки, курди, турецька армія в ці дні продовжує йти слідами своїх предків і завдає ударів по історичним об'єктіам в Афріні. Помітно постраждав стародавній храм Айн-Дару – арамейський храм, побудований у першому тисячолітті до Різдва Христового», – розповів представник курдських сил самооборони Рейзан Хеду.

Храм вважається єдиним у своєму роді й одним із найдавніших історичних пам'яток в Сирії. Його відкрили в результаті випадкової знахідки величезного базальтового лева в 1955 році.

Відео дня

За словами представника курдських сил самооборони, турецька авіація продовжує завдавати ударів по місцях перебування цивільного населення. «Вже десятки загиблих і поранених, більшість з них жінки і діти», – додав він.

За словами Хеду, в селі Кубиля на південно-заході від Афрін загинули всі члени сім'ї біженців Канджу. Жертви серед мирного населення є і в селі Халіль.

Анкара з 20 січня проводить операцію «Оливкова гілка» проти формувань курдів, яких вважає терористичними. Союзниками Туреччини виступили бійці «вільної Сирійської армії», опозиційного уряду Сирії.