На думку єрархів, постулати Конвенції відкривають двері для морального розпаду / agionoros.ru

Священний Синод Болгарської Православної Церкви виступив проти ратифікації Стамбульської конвенції, оскільки даний документ вводить поняття, що суперечать православній вірі, болгарським традицій та правовій системі. Під тиском Церкви та громадськості депутати Народного зібрання Болгарії вирішили не розглядати ратифікацію міжнародного акта до тих пір, поки не будуть проведені громадські консультації і досягнутий консенсус, повідомляє "Седмиця" з посиланням на Agionoros.ru.

Офіційне звернення Синоду з приводу обговорюваної у Народних зборах Болгарії ратифікації конвенції Ради Європи про запобігання насильства щодо жінок та насилля в родині (Стамбульської конвенції) було оприлюднене 22 січня 2018 року.

Стамбульська конвенція викликає занепокоєння про майбутнє європейської християнської цивілізації, оскільки в ній міститься нове розуміння людини – людини як володаря самої себе, людини без Бога, людини, яка одержима своїми бажаннями і пристрастями до такої міри, що може самостійно вибирати собі стать», – йдеться у зверненні.

Відео дня

На думку єрархів, це нове розуміння людини відкриває двері для морального розпаду, яке неминуче призводить до психофізичного руйнування людини, до духовної смерті.

«Ідеї гендерної ідентичності, релігії, традиції, звичаїв, освіти і т. д., викладені у конвенції, суперечать основним переконанням болгарського народу щодо віри, національності, моралі, честі, гідності, освіти та сім'ї. Протягом більш ніж тисячоліття наші люди жили з прагненням втілити євангельську праведність, любов, святість, стати народом Божим, який у своїй історії також проповідує божественні цінності і чесноти», – йдеться у документі.

Священний Синод зазначає, що офіційний текст конвенції англійською мовою у частині, що описує поняття гендер, категорично відрізняється від концепції статевої приналежності, існуючої у болгарському законодавстві і словниках болгарської мови, і встановлює, що біологічна стать людини не має значення для її особистості, але являє собою «диктатуру природи» над вільним самовизначенням людини, від якої потрібно звільнитися.

У Церкві також нагадали, що відповідно до Загальної декларації людини «сім'я є природним і фундаментальним осередком суспільства і має право на захист від суспільства і держави», а Стамбульська конвенція, яка зачіпає питання статі, «спрямована проти шлюбного союзу чоловіка і жінки – домашній церкві, у якій виражається любов і яка служить спасінню людини».

Зрештою, Священний Синод Болгарської Церкви закликав не допустити ратифікації конвенції, а також звернувся до народу з рекомендацією «відстоювати віру, яка зберегла Болгарію у всіх історичних випробуваннях».

Під тиском Церкви та громадськості депутати Народного зібрання Болгарії вирішили не розглядати ратифікацію міжнародного акта до тих пір, поки не будуть проведені громадські консультації і досягнутий консенсус.

Раніше Стамбульську конвенцію схвалив уряд республіки.