Поляки не хочуть бачити мусульман у своїй країні / radiopolsha.pl

У польських містах Білосток, Гура-Кальварія та Бяла-Подляска на сході країни пройшли акції протесту проти розміщення у країні мусульман і відкриття нового мусульманського центру на гроші Саудівської Аравії. У демонстраціях взяли участь сотні людей, повідомляє "Радіо Польща".

Раніше польський уряд зобов'язався протягом 2 років прийняти у Польщі близько 7 тисяч мігрантів і біженців, які прибули в Італію та Грецію.

Протести організовані польськими рухами «Національно-радикальний табір», «Національний рух» Асоціація сімей «Польська пам'ять і національна ідентифікація».

Відео дня

«Ми їздимо по країні і помічаємо, що влада багатьох невеликих міст категорично проти прийому в Польщі ісламських мігрантів. Ми хочемо мігрантів, але тільки з країн колишнього СРСР, адже вони культурно до нас ближчі. Ми говоримо "ні" ісламським мігрантам", - розповідає один з організаторів протестів.

У Білостоці активісти організували пікет біля будівлі центру, який займається пошуком житла і харчування для людей, які намагаються отримати у республіці статус біженця. "Я не ксенофоб, але...", "Іммігранти - стоп!", "Білосток вільний від іммігрантів", - свідчили їхні гасла і тексти на плакатах.

Партія "Кукіз-15" проводить у Польщі збір підписів для організації референдуму з проблеми біженців. Вони хочуть, щоб громадяни висловили свою думку з питання розміщення у країні мігрантів у рамках європейської програми переселення біженців, які прибули до Європи. 

Нагадаємо, що кілька днів тому влада Польщі виступила проти будівництва на території країни ісламського центру.