Демократична Республіка Конго / ілюстративне фото, ex-all.ru

У столиці Конго - Кіншасі, силовики 21 січня розігнали демонстрацію католиків перед церквами. Від куль поліцейських загинула, принаймні, одна людина, повідомляє "Благовіст-Інфо".

16-річна дівчина загинула в результаті кулеметної стрілянини біля церкви св. Франциска Сальського в районі Кітамбо, повідомив лікар-опозиціонер, колишній міністр Жан-Батист Сонджи, який, за його словами, знаходився в тому місці, де стався інцидент.

За даними місії ООН в Конго (MINUSCO), також загинув один чоловік.

Відео дня

Поліцейські розігнали марші, організовані Координаційним комітетом мирян – католицькою організацією, яка виступає за відставку президента Жозефа Кабіли.

MINUSCO направила близько 50 солдатів, щоб припинити сутички між поліцейськими та демонстрантами.

Єпископська конференція Конго закликала 19 січня єпископів і священиків єпархій, в яких миряни збиралися вийти на демонстрації, «взяти під контроль» віруючих, щоб уникнути заворушень.

В інтерв'ю Радіо Окапі генеральний секретар єпископської конференції священик Донасьен Ншоле заявив, що єпископи визнають право віруючих на демонстрації. Водночас, зазначив він, організатори мають поважати закони країни, які в таких випадках пропонують повідомляти владу про майбутні акції, а не просити дозволу. О. Ншоле також закликав священиків не примушувати свою паству до участі в маршах протесту.