Влада Польщі виступили проти будівництва ісламського центру / frontnews.eu

Влада Польщі виступила проти будівництва на території країни ісламського центру, профінансувати яке хоче влада Саудівської Аравії. Про це повідомляє Islam-today з посиланням на статтю для радіостанції RMF FM священика Тадекша Ісакович-Залеського.

З'явитися ісламський культурно-освітній центр має в місті Білосток на сході Польщі. Католицький священнослужитель розповів, що брав участь у зустрічі президента Польщі Анджея Дуди з представниками національних та етнічних меншин, яка відбулася у Варшаві. На зустрічі муфтій Томаш Міцкевич, який представляє об'єднання польських татар, повідомив, що в Білостоці буде збудовано величний мусульманський центр культури і освіти.

«У цьому, можливо, не було б нічого особливого, якщо б не була спонсором Саудівська Аравія», - зазначив Ісакович-Залеський. За його словами, польських татар він «дуже поважає», однак, «їх залежність від радикальної течії ісламу з Саудівської Аравії несе небезпеку як для польської держави, так і для них самих».

Відео дня

На інформацію про можливу появу в Польщі фактично саудівського ісламського центру вже відреагував міністр внутрішніх справ країни Йоахім Бруджиньський. Він повідомив, що вже доручив відповідним департаментам міністерства внутрішніх справ й адміністрації моніторинг цієї справи», а також заявив, що «ортодоксальні саудівські ваххабіти не повинні підтримувати польських татар, які завжди могли розраховувати на підтримку власної вітчизни».