Влада Еритреї присікають будь-який вплив релігійних конфесій на суспільство / sedmitza.ru

В Еритреї правлячий режим розв'язав нову хвилю переслідувань християн. Влада Еритреї намагається присікти будь-який вплив релігійних конфесій на суспільство, забороняючи не богослужіння, а соціальне служіння Католицької Церкви, відзначає "Седмиця".

У тому числі, репресії торкнулися і Католицької Церкви, щодо якої раніше влада країни побоювалися виступати, піддаючи гонінням, головним чином, протестантів.

Так, нещодавно було закрито п'ять католицьких лікарень у різних містах Еритреї. У столиці країни — Асмарі також закрили духовну семінарію, яка слугувала для підготовки духівництва місцевої єпархії, так і різних чернечих конгрегацій.

Відео дня

У місті Ксорона був закритий єдиний діючий диспансер, яким керували католики. У містах Декемаре і Мендефера влада також заборонила діяльність католицьких медичних центрів, пояснивши, що вони нібито дублюють діяльність державних установ охорони здоров'я. Однак насправді державні медичні установи не працюють належним чином, у них майже немає медикаментів, необхідного обладнання і часто вони не мають навіть електропостачання.

Репресії торкнулися не тільки католиків. Кілька шкіл місцевої монофізитської Эритрейской Церкви і навіть мусульман були змушені закрити свої двері.