Чилі / bravotours.ru

Три церкви були підпалені в Чилі 16 січня – в день, коли в країну прибув з візитом Папа Римський Франциск. Ще кілька храмів були пошкоджені вогнем кількома днями раніше, повідомляє "Благовіст-Інфо".

Досі ніхто не взяв на себе відповідальність за акти вандалізму.

Дві церкви повністю згоріли в регіоні Арауканія на півдні Чилі, населеному в основному, індіанцями мапуче. Активісти мапуче вже давно вимагають від чилійської держави повернення земель їх предків, захоплених в кінці XIX століття. Однією з форм протесту індіанські радикали вибрали підпал християнських храмів. За період з 2015 року в Арауканії було спалено 27 католицьких і протестантських церков.

Відео дня

Третя церква, яка постраждала від вогню, розташована в Пуенте-Альто, передмісті Сантьяго.

14 січня об'єктом паліїв став храм святого Августина в місті Мелипилья, розташованого в столичному регіоні. Зловмисники діяли під покровом ночі.

Як заявив ще 12 січня представник оргкомітету з підготовки папського візиту священик Феліпе Еррера, підпали слід розглядати не як теракти, а як акти вандалізму, здійснювані «антигромадськими групами». За його словами, це свідчить про «глибоку незадоволеність» всередині чилійського суспільства.