/ artlib.ru

Представники російськомовної парафії святителя Миколая Чудотворця у Лімассолі (Кіпр) звернулися до муніципальної влади з ініціативою перейменувати на честь видатного ієрарха ХХ століття митрополита Никодима (Ротова) вулицю, на якій розташовується мурований парафіяльний храм. Ініціатива приурочена до 40-річчя з дня смерті митрополита Никодима, який помер у 1978 році, повідомляє "Благовіст-Інфо".

За словами настоятеля парафії священика Георгія Відякіна, місцева влада з радістю відгукнулися на це прохання і після усіх необхідних процедур прийняла позитивне рішення.

«Владика Никодим (грец. Μητροπολίτου Νικοδήμου Ρότωφ) був багаторічним головою Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, тому дуже символічно, що вулиця його імені з'являється на одній із зарубіжних парафій, – зазначив отець Георгій Видякин. – Важко переоцінити масштаб цієї особистості, його багаторічні копіткі труди на благо Церкви і в ім'я християнської єдності. Прикладом для нас є і його побожне ставлення до богослужіння. Багато принципів, які він заклав у відношенні до служби Божої, ми намагаємося реалізовувати на нашій парафії».

Відео дня

Це перша в світі вулиця, названа на честь митрополита Никодима (Ротова). Парафія святителя Миколая у Лімассолі була заснована у 1995 році. 9 червня 2012 року у ході свого візиту на Кіпр Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив освячення закладного каменя нового храму. З травня 2016 року на ділянці ведуться будівельні роботи.