У Латвії відкрилася фірма Kontora з дуже незвичним бізнесом – видає кредити під заставу душі. Оцінюють її, правда, вельми скромно – від 50 до 500 латів (100 – 1000 доларів), повідомляє "Правда.ru" із посиланням на латвійську газету "Вісті сьогодні".

Зокрема, йдеться про те, що заставити своє безсмертне "я" може будь-який повнолітній житель Латвії.

"Для цього досить прийти в Kontora і заповнити типовий договір, в якому вказується, що ви берете необхідну позику під заставу "свого нематеріального єства, а саме – своєї безсмертної душі. Позичальник має також підтвердити, що вищезгадана застава (тобто душа) до цього моменту була власністю того, хто підписався нижче. До речі, форс-мажорні обставини не передбачені. Душу, якщо гроші вчасно не повертаються, доведеться віддати", – повідомляє видання.

Відео дня

Більше того, за користування кредитом позичальник має ще й сплачувати 1 % у день.

"У разі неповернення позики або позикових відсотків через 90 днів предмет застави переходить у повне й безумовне розпорядження позикодавця", – вказано у договорі.

Як повідомляє латвійська газета "Вісті сьогодні", душу можна викупити або виміняти у фірми через 90 днів на умовах, що їх запропонує кредитор.

На превелике диво, але послуги фірми мають великий попит – біля її дверей шикуються черги. Варто відзначити, що душу свою позичальники намагаються повернути всіма правдами і неправдами.