Комітет був створений з метою підтримки християнської громади на Святій Землі / thinglink.com

Щорічна зустріч Координаційного комітету Святої Землі (Holy Land Coordination), до якої входять єпископи з Європи, Північної Америки та Південної Африки проходить з 13 по 18 січня у Єрусалимі. Комітет було створено у 90-х роках XX століття з ініціативи Святійшого Престолу з метою підтримки християнської громади Святої Землі, повідомляє "Радіо Ватикану".

Серед учасників щорічної зустрічі - делегація Ради європейських єпископських конференцій (CCEE) на чолі з генеральним секретарем монс. Дуарте да Куньє.

У суботу 13 січня 15 єпископів-делегатів зібралися у Єрусалимі і на наступний день відправляться до Сектору Газа, де заплановані зустрічі із невеликою помісною християнською громадою. Цього року темою робіт Координаційного комітету Святої Землі є, зокрема, світ молоді "з усіма його очікуваннями, труднощами і надіями в умовах політичної напруженості на Близькому Сході. Учасники зборів відвідають деякі школи у Бейт-Джале і Бейт-Сахуре і зустрінуться з університетськими студентами, які сповідують християнство, іудаїзм та іслам.

Відео дня

Цього року заплановані зустрічі із західними дипломатами та поїздка до палестинського міста Кубайбу, яке розташовано у свого роду анклаві, оточеному стінами, з кварталами і вулицями, призначеними тільки для ізраїльтян. Єпископи зможуть також взяти участь у святкуванні Шаббата разом із єврейською громадою синагоги Коль Ханешама у Єрусалимі.