Активісти і прихильники трансгендерних організацій біля Білого дому у Вашингтоні 22 лютого 2017 року / reuters.com

Редактор однієї з найбільших газет штату Вермонт у США Burlington Free Press був звільнений після критичного висловлювання на адресу рішення влади штату ввести графу «третя стать» у водійські права. Як повідомляє pravoslavie.ru з посиланням на американську газету Christian Post, Денис Фінлі написав у своєму Твіттері, що це рішення «робить нас на крок ближче до Апокаліпсису».

Віце-президент компанії USA Today Network Ренді Лавлі, до якої входить вермонтська газета, заявив, що редактору «не вдалося відповідати правилам компанії щодо правил поведінки та етичної політики».

Причому твіт Дениса Фінлі викликав велике несприйняття і у великої кількості інших користувачів соцмережі, і він сказав пізніше, що вже тоді почав турбуватися про те, чи не втратить він роботу. «Реакція для мене була приголомшливою і дивовижною», – визнав він.

Відео дня

Усе це почалося після того, як The Associated Press повідомило в середу, що відповідне відомство штату Вермонт має намір ввести категорію «третя стать» для тих осіб, які не ідентифікували себе як чоловік або жінка у його новій комп'ютерній системі.

У жовтні 2017 року Каліфорнія стала першим штатом, який легалізував категорію «третя стать» в офіційних документах, а штат Орегон і Федеральний округ Колумбія зараз теж розглядають можливість введення даної категорії у водійських правах.