У зв'язку з встановленням монумента до мера Палэо з відкритим листом звернувся митрополит Неа Смирни Симеон / Romfea.gr

Обурення місцевих жителів викликала скульптурна композиція «Phylax» (Охоронець), що розміщена на набережній Палео Фаліро. У зв'язку з встановленням монумента до мера Палео Фаліро Діонісію Хадзідакісу з відкритим листом звернувся митрополит Неа Смирни Симеон, повідомляє agionoros.ru.

На початку послання владика повідомляє, що отримав безліч негативних відгуків у зв'язку з установкою скульптурної композиції.

«Не моя справа оцінювати художні достоїнства монумента. Нехай це зроблять фахівці та місцеві жителі. Я лише зазначу, що зовнішній вигляд і забарвлення "Охоронця" не мають нічого спільного з тим, як прийнято зображати ангелів у світському і релігійному мистецтві", - підкреслив митрополит Симеон, - "Водночас під час встановлення скульптури ви заявили, що монумент стане ангелом-охоронцем нашого міста. Саме це викликало хвилю громадського обурення».

Відео дня

«У нашого міста вже є покровитель – святитель Олександр Константинопольський. Крім того, апостол Павел саме в нашому порту зійшов з корабля, що прямував в Афіни. У зв'язку з цим я маю сумніви, що наше місто потребує заступництво скульптури сумнівного вигляду та художнього задуму.

Пам'ятник поміщений між двома храмами і по сусідству з монументом апостолу Павлу. Я поділяю думку своїх парафіян, які вважають, що йому там не місце. Смиренно прошу вас, з урахуванням численних протестів і народного обурення прийняти рішення про перенесення скульптурної композиції в інше місце».