Американський імам заявив про війну проти євреїв

Імам з Північної Кароліни знаходиться в центрі уваги після того, як на цьому тижні в соціальних мережах була виявлена його проповідь, в якій він стверджує, що Іісус був врятований від євреїв, які намагалися розіп'яти Його». У проповіді, яка відбулася 8 грудня, імам Абдул Хадра навів відомий хадис, в якому говориться, що «в кінці часів ми будемо битися з цими євреями, поки скелі та дерева не будуть говорити: «О, мусульманине, це єврей позаду мене», повідомляє "Лехаим".

Сирійська проповідь Хадри була виявлена Близькосхідним дослідним інститутом засобів масової інформації (MEMRI), який недавно розкрив приклади подібних провокаційних проповідей, виголошених в Нью-Джерсі та Х'юстоні, штат Техас. Ці проповіді посилалися на той же тисячолітній хадис, який цитує Хадра.

Аль-Хадж пояснив, що хадис «висвітлює пророцтво про вічну ворожнечу між мусульманами і євреями».

Відео дня

Під час своєї 32-хвилинною проповіді Хадра також описав Єрусалим як «місце, де народився наш Господь Ісус, пророк, в якого ми всі віримо і якого любимо». Відповідаючи на запит The Algemeiner, Хадра сказав, що він бачить «велике перебільшення і якесь непорозуміння» в питаннях про свої висловлюваннях, і що він звернеться до них в окремому листі.

Хадра зазначив, що раніше в тій же проповіді він заявив: «Ми не можемо закривати очі на будь-яку людину, навіть немусульманина. Це і є іслам».