Будівництво цієї неороманской базиліки завершилося в 1891 році / n-z.tv

У Німеччині, у землі Рейнланд-Пфальц, 9 січня робочі зруйнували собор святого Ламберта XIX століття і зносять село Імерат (Immerath) заради доступу до бурого вугілля, значні поклади якого знаходяться під ними. Про це повідомляє "Новий час" з посиланням на Huffington Post.

Будівництво цієї неороманської базиліки завершилося у 1891 році, і протягом 122 років вона була центром культурного життя селища.

Знесення собору св. Ламберта стало останнім етапом повного руйнування цілого населеного пункту.

Відзначається, що село Імерат у 70 кілометрах на південь від Кельна, населення якого історично складали в основному фермери, виявилася розташоване на ділянці, багатій на поклади бурого вугілля. Поступово ця земельна ділянка перейшла у власність німецької енергетичної компанії RWE, і за останні роки Іммерат перетворилося на місто-привид.

Згідно ізатвердженим планом, будуть знесені ще кілька місцевих селищ, а на їх місці у перспективі буде котлован.

Роботи тривають незважаючи на тривалі протести місцевих жителів та активістів Greenpeace.

Як уточнюється, нове село енергетична компанія побудувала у 10 кілометрах від колишнього. Туди перенесли будинки, сільську лікарню і навіть старе кладовище. Останки місцевих жителів ексгумували і перепоховали. У Новому Іммераті побудували церкву, а на центральній площі звели мініатюру зруйнованого собору.