Товариство об'єднує вчених і людей, що цікавляться старозавітної библеистикой, з різних країн світу / foma.ru

В одному з найбільших університетів Великобританії пройшла чергова зимова конференція Товариства старозавітних досліджень. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на сайт організації.

Такого роду форуми проводяться товариством двічі на рік (влітку та взимку), починаючи з 1990 р., і мають на меті обговорення результатів досліджень членів товариства, а також вирішення поточних питань, пов'язаних із роботою товариства. У науковому форумі даного формату беруть участь в основному члени товариства і спеціально запрошені вчені-біблеїсти, що не входять до спілки. 

Цього року з доповідями виступило 9 вчених, що спеціалізуються на старозавітній тематиці, із різних університетів Великобританії, США та Голландії.

Відео дня

На пленарному засіданні, відкриваючи конференцію, виступив президент Товариства, професор теології і біблеїстики Даремського університету Уальтер Л. Моберті. Він представив доповідь на тему: «Роздуми про божественне: нове прочитання псалма 82».

У рамках конференції пройшов ряд організаційних засідань, а також презентацій найближчих проектів суспільства. Інформаційну та фінансову підтримку конференції здійснював Центр вивчення Біблії, етики та теології Ноттінгемського університету.

Товариство старозавітних досліджень (Society for Old Testament Study) засновано у 1917 р. Воно об'єднує близько 450 вчених і людей, що цікавляться старозавітною біблеїстикою, із різних країн світу. У число членів товариства входять фахівці в області гебраїстики, семітології, давньоєврейської літератури, релігії, історії, археології та соціології. Заходи та наукові форуми суспільства проходять тільки у Великобританії.