Про свою участь у міжнародній конференції заявив Патріарх Маронітської Церкви / tass.ru

Університет Аль-Азхар, головний богословський центр ісламу сунітського толку, готується прийняти у своїх стінах міжнародну конференцію з «Єрусалимського питання». Метою зустрічі у Каїрі стане обговорення теперішнього і майбутнього Святого граду, повідомляє "Радіо Ватикану".

В організації симпозіуму бере участь Мусульманська рада старійшин - вищий орган навчального закладу сунітів.

Про проведення конференції було заявлено у липні минулого року, під час зростання напруженості і насильства в околиці Храмової гори і мусульманських Святих місць: спочатку зустріч була запланована на вересень 2017 року, однак вона була перенесена на наступні місяці.

Відео дня

Ключовим моментом для термінового скликання міжнародної зустрічі в Аль-Азхарі стало рішення адміністрації США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, яке зробило заново Святий град центром місцевої та міжнародної напруги.

На конференцію у Єгипет запрошені політики, вчені, мусульмани і християни. За інформацією католицького інформаційного агентства «Fides», верховний імам Аль-Азхара шейх Ахмед аль-Тайиб зустрівся у грудні минулого року з експертами та консультантами з наміром запропонувати на конференції вкрай критичні зауваження про політичний крок, який адміністрація Трампа зробила по відношенню до Єрусалиму.

Про свою участь у міжнародній конференції заявив Патріарх Маронітської Церкви кардинал Бешара Бутрос ель-Раї: маронітський Патріархат офіційно повідомив про візит у Єгипет свого предстоятеля на запрошення верховного імама Аль-Азхара. Під час конференції щодо Єрусалиму глава Маронітської Церкви висловить свою близькість до коптських християн, - християнській громаді, що найбільш постраждала від терористичних атак джихадистів.