Карі сказав, що у багатьох терористичних актах саме діти страждають найбільше / islam-today.ru

Діти з християнських сімей, які проживають у зонах конфліктів по всьому світу, страждають від травм, з якими ніхто ніколи не повинен був би зіткнутися», - зазначили в Open Doors, одній із найбільших міжконфесійних християнських правозахисних організацій у світі. Про це повідомляє "Седмиця".

«Наступне покоління християн на Близькому Сході, в Азії, Центральної Азії, таких місцях, як Ірак і Сирія, як Казахстан, Узбекистан і Афганістан - ці молоді християни пройшли через випробування, з якими жодна людина ніколи не повинна була би зіткнутися», — сказав Девід Каррі, один із керівників Open Doors США, у своїй статті для Mission Network News.

Карі сказав, що у багатьох терористичних актах (наприклад, таких, як недавнє вбивство дев'яти християн у церкві на півдні від Каїра) саме діти страждають найбільше.

Відео дня

«Ми дорослі, і ми спроможні дивитися на речі під різними кутами зору навіть у найскладніших ситуаціях, але уявіть собі дитину у цих обставинах», — зазначив Каррі.

Правозахисник згадав історію молодого хлопця на ім'я Ной з Іраку. «Він зіткнувся з тим же, що і багато інших. Посеред ночі його розбудили, батьки сказали, що на них напали бойовики ІДІЛ, тому що вони християни. Тому він повинен був залишити все, навіть найдорожчі серцю іграшки. Коли він повернувся, усе було зруйновано», — сказав Каррі.

Генеральний директор Open Doors США також зазначив, що багато дітей-християн із країн, де вони піддаються гонінням, змушені ставити перед собою питання, з якими люди на Заході навіть не стикаються. «Часто ми бачимо дітей, таких, як ті молоді люди з Іраку, яких я бачив минулого тижня. Їх особиста віра дуже глибока, тому що їм довелося вирішувати для себе: «я Готовий померти за це?», — сказав Каррі.