/ andersonfuneralservices.com

Глава австрійської католицької єпархії Айзенштадта монс. Егидиус Живкович заявив про створення нового проекту допомоги престарілим священикам-пенсіонерам, у яких нерідко є серйозні проблеми зі здоров'ям. Проект був задуманий з метою розширення і зміцнення деяких вже діючих послуг, повідомляє Радіо Ватикану.

Єпархія Айзенштадта діє за аналогічними починаннями архиєпархії Відня, і, згідно з новим проектом, помісна Церква охопить турботою 60 літніх священиків-пенсіонерів, 44 з яких вимагають постійного догляду.

За словами єпископського вікарія о. Лоренца Війта, деякі з них як і раніше дуже активні навіть на пенсії і беруть участь у пастирському служінні та парафіяльному житті, але багато хто практично не виходить з обителі; у будь-якому випадку, у недалекому майбутньому число літніх священиків значно збільшиться.

Відео дня

Робочу групу волонтерів очолить сестра-монахиня Анна Враньєс з Конгрегації Служниць Немовляти Ісуса. Сестра Анна Враньєс має багаторічний досвід у сфері соціального забезпечення і лікарняного служіння.

Черниця буде спілкуватися з людьми похилого віку та хворими священикам, вислуховуючи їхні пропозиції і побажання. Разом із волонтерами вона буде керувати щоденними послугами: від допомоги по дому і медичного догляду до постійної присутності у разі лежачих хворих.

Глава єпархії Айзенштадта монс. Живкович підкреслив, що пресвітери все своє життя присвячують служінню Богові і людям: «Але що відбувається, коли самі священики потребують допомоги? Це питання вимагає новаторської відповіді», - підкреслив австрійський прелат.