Столиця Іспанії прийме молодіжний форум вперше / 3rm.info

Наступна, 41-а за рахунком зустріч європейської молоді, організована екуменічною спільнотою Тезе, відбудеться на рубежі 2018 і 2019 років у Мадриді. Про це розповів 30 грудня, в ході вечірньої молитви, яка відбулася у рамках 40-ї зустрічі в швейцарському Базелі, пріор спільноти брат Алоїз Лезер, повідомляє "Благовіст-інфо".

Раніше європейські зустрічі вже проходили на території Іспанії – Барселоні і Валенсії, проте столиця королівства прийме молодіжний форум вперше (2011 у Мадриді відбулися інші представницькі збори юних християн – Всесвітній день молоді).

«У 2016 році ми зустрілися на півночі Європи, у Ризі, у 2017-му – в центрі континенту, в Базелі. У 2018 ми поїдемо у Мадрид, -- пояснив брат Алоїс у бесіді з журналістами. – Так, ми вже проводили зустрічі в Іспанії – Барселоні і Валенсії, а також у Лісабоні, який теж знаходиться на Піренейському півострові. Але архиєпископ Мадридський, який був на зустрічі у Валенсії, наполіг, щоби ми приїхали до нього.

Відео дня

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, пріор спільноти Тезе сказав, що вибір Мадрида жодним чином не пов'язаний із ситуацією в Каталонії, яка спробувала недавно домогтися незалежності від Іспанії.

«Запрошення [в Мадрид] було отримано нами задовго до цих подій, -- підкреслив він. – Але правда і те, що ми в Тезе вже давно знаємо про каталонські проблеми».

Брат Алоїс також підкреслив необхідність проявляти відкритість по відношенню до іноземців. Це, за його словами, допоможе подолати страхи, що виникають.

«Папа Франциск постійно говорить про красу гостинності. А коли парафії розкривають свої двері для іноземців, біженців, вони знаходять новий динамізм. У Німеччині присутність іноземців благотворно позначається на розвитку екуменічних відносин: сусідні парафії – католицькі та протестантські співпрацюють, допомагаючи мігрантам, – і буває так, що для них це перший досвід співпраці».