Нова лікарня буде розташована в християнському районі міста Ербіль / ru.radiovaticana.va

На прохання халдейського архієпископа Башара Варди молода подружня пара лікарів очолить в Ербілі адміністрацію католицької лікарні, першій в Іраку після падіння самопроголошеної Ісламської держави. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Двадцативосьмирічні Севін Огана та Бан Ісаки у цей час закінчують в австралійському католицькому університеті Брісбена магістратуру адміністрування структурою охорони здоров'я. В інтерв'ю газеті «Caldean View» студенти зазначили, що нова лікарня буде розташована в християнському районі міста Ербіль на півночі Іраку, і буде називатися «Shalom», тобто «Світ».

За словами Севін Огани, «монс. Варда висловив бажання, щоб християни були присутні в Іраку разом зі своїми цінностями, особливо у сфері освіти та охорони здоров'я».

Відео дня

Для молодої пари це стало справжнім викликом: вони повинні були залишити все, відмовитися від кар'єри, щоб сказати «так» новому покликанню. У минулому вони вже служили волонтерами у єпархії Ербіль і допомагали біженцям з Ниневийської рівнини.

Сьогодні Севін Огана та Бан Ісаки хочуть присвятити цьому всі свої професійні навички та сили; за їх словами, «кожен житель Іраку найбільше хоче миру».