Віруючим не дозволили навіть наблизитися до храму, щоб забрати священні предмети / katolik.ru

Єдиний католицький храм, розташований у селищі Жифанг недалеко від міста Ксіа у провінції Шансі, знесли за наказом місцевої влади, не надавши при цьому жодних пояснень. Храм був побудований ще 18 років тому за згодою китайської влади, повідомляє "Седмиця".

З 1999 року скромну церкву безперервно використовували віруючі католики без усяких застережень з боку місцевої влади. Храм був розташований недалеко від автостради, що з'єднує Пекін та Куньмін.

Католики селища Жифанг опублікували в інтернеті фото всіх необхідних офіційних документів, що підтверджують дозвіл на будівництво храму. Вони також отримали дозвіл на використання землі, на якій розташована церква.

Відео дня

Однак, без консультацій з віруючими 20 грудня 2017 року влада Жифанга оголосила, що ліквідує храм, а 27 грудня приступила до знесення будівлі.

Насамперед, було знесено хрест, потім усунені "станції" Хресного шляху, вивезені літургійні шати і лавки. Віруючим не дозволили навіть наблизитися до храму, щоб забрати священні предмети та інші речі із сакристії церкви