Трагедія сталася під час міжконфесійного різдвяного зборів / youtube.com

Скотарі-мусульмани з народу фулані здійснили два кривавих напади на нігерійських християн у штаті Кадуна у різдвяні дні. Про це повідомляє «Благовіст-Інфо».

Четверо осіб були вбиті і десятеро отримали поранення у селищі Нимдем напередодні Різдва. «Ми знову стали жертвою нічим не спровокованої жорстокої атаки всього за два дні до Різдва, - заявили в Народному союзі Південної Кадуни. – Ми не розуміємо, чому людей, які мирно зібралися у своєму рідному селі, щоб заспівати різдвяні колядки, розстрілюють без жодної причини».

За словами пастора Гідеона Мутума, трагедія сталася під час міжконфесійного різдвяного зібрання, що проходить у селищі вже багато років і в ході якого місцеві жителі разом співають колядки та інші пісні, ставлять спектакль, беруть участь у біблійній вікторині, проповідують.

Відео дня

Друга атака відбулася у тому ж районі – жертвами кочівників стали шість осіб, у тому числі шестирічна дитина.

У бесіді з журналістами представник місцевої національної асамблеї Шеху Ніколас Гарба заявив: «Ці нещодавні напади суперечать будь-якій людській логіці, оскільки ніяких причин або приводів для атак немає. А той факт, що атаки сталися напередодні Різдва, свідчить про повне презирство нападників до величі цього свята».

Християни штату Кадуна – землероби за родом занять – нерідко піддаються нападам скотарів з народу фулані у ході боротьби за джерела існування. Оскільки фулані сповідують іслам, конфлікт носить міжрелігійний характер.

За даними християнських правозахисників, протягом року, що минає, фулані здійснили більше ста нападів на християнські села, убивши більше двохсот людей.