Читання присвячені вченому і церковним дипломату архімандрита Антоніна (Капустіну) / blagovest-info.ru

У січні 2018 року Сергієвське подвір'я, яке нещодавно повернуте державою Ізраїль Росії, візьме участь у новому церковному проекті Руської Духовної Місії в Єрусалимі. На святочному тижні, 9 січня, у приміщеннях подвір'я відбудуться відкриті Антонієві читання,повідомляє «Благовіст-Інфо».

Традиція влаштовувати на Святій Землі Антоніновські читання, присвячені пам'яті одного з найбільш видатних і відомих організаторів «Руської Палестини», дослідника біблійних старожитностей, вченого та церковного дипломата – архімандрита Антоніна (Капустіна), налічує вже кілька десятків років: Антонинінівські читання як частина Різдвяних читань, які щорічно проводяться у Росії, були відроджені за участю Святішого Патріарха Кирила у 1994 році, коли звершувалася пам'ять сторіччя з дня смерті архімандрита Антоніна.

У майбутньому році оновлені читання, присвячені пам'яті архімандрита Антоніна, пройдуть під егідою Руської Духовної Місії в Єрусалимі.

Відео дня

9 січня о 13:00 Сергієвське подвір'я відкриє свої двері для всіх бажаючих. У читаннях візьмуть участь духовенство Місії і сестри руських жіночих монастирів, парафіяни Троїцького собору в Єрусалимі і храмів Місії у Святій Землі, представники наукової спільноти та дипломатичного корпусу, широкі кола громадськості.

У програмі зустрічі: доповіді «Руська Духовна Місія: 170 років служіння» і «Яффа: російські ворота у Святу Землю», різдвяний концерт зведеного чоловічого хору Московських і Київських духовних шкіл, благодійна лотерея, зустрічі з відомими людьми і дружнє спілкування.