В Англії храми рекомендують перетворити місцеві

В Англії храми рекомендують перетворити в місцеві «будинку культури» та центри розваг заради їх виживання: вони мають відкрити двері для зборів, концертів, дитячих ігор, клубної та спортивної діяльності, різних послуг і багато чого іншого. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на theguardian.

Така рекомендація міститься в серйозному науковому звіті, підготовленому незалежною аналітичною групою під керівництвом Бернарда Тейлора (Bernard Taylor), яка провела широкий аудит нинішнього стану та перспектив виживання 16 тисяч англійських храмів і соборів по всій країні.

Англійські церкви мають стати привабливими оазисами культури, послуг і розваг для місцевих громад. Це допоможе врятувати храми як найцінніші історичні пам'ятки, оскільки турботи щодо їх утримання, обслуговування й ремонту лягають непосильним тягарем на парафіяльні громади, що швидко скорочуються.

Відео дня

Вчені спонукають конгрегації ширше залучати місцеве населення в ці турботи, наводячи приклади «розумної підприємливості, виявленої духовенством, парафіяльними радами та добровольцями, в результаті якої деякі храми вже стали центрами дозвілля, взаємодопомоги, розваги та спілкування для місцевих громад».