/ algemeiner.com

Ізраїльський підприємець Гай Ерліх започаткував у кібуці Альмог бізнес із вирощування рідкісних рослин, із яких добувають мирру, ладан і «золото». Про це повідомляє проект "Єврейські новини" з посиланням на Reuters.

Згідно з Євангелієм від Матвія, волхви піднесли мирру і ладан як дари немовляті Ісусові. Це ароматичні смоли, які отримують з дерев сімейства Бурзеровых: мірри і ладанного дерева.

Третім даром волхвів було золото. Ерліх вважає, що мова йде про Галаадський бальзам – дорогоцінну смолу, видобуту із бальзамного дерева. Цю рослину він також вирощує на своїй фермі. Видобуту смолу він висушує, подрібнює і виробляє терапевтичні бальзами і пахощі.

Відео дня

«Я вважаю себе сучасним волхвом, – заявив Ерліх журналістам. – Я вирішив вирощувати рослини, які не вирощує більше ніхто у світі».

Ерліх вважає, що його продукти зацікавлять не тільки християн, але й іудеїв, так як ці пахощі могли використовуватися в Єрусалимському храмі періоду Римської імперії.

«Мої рослини священні для всіх релігій. Вони можуть об'єднувати людей», – сказав він.

Професор Шимшон Бен Єгошуа з Єврейського університету зазначає, що існує багато видів рослин, з яких добувають мирру і ладан. На його думку, ті види, які вирощує Ерліх, цілком імовірно, відповідають тим деревам, які росли в Ізраїлі у давнину.