Китай / ayda.ru

Китайський університет заборонив святкування Різдва. Влада заявила, що бореться з «розкладаючим впливом західної релігії» на незміцнілі уми молоді, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Сhristianpost".

«В останні роки деякі молоді люди все більше і більше зазнають небезпечного впливу західної культури і способу життя. Вони сліпо захоплюються західними святами, особливо релігійними обрядами в переддень Різдва і на саме Різдво», – йдеться в офіційній заяві Комуністичного союзу молоді Шеньянського фармацевтичного університету.

У заяві також говориться, що студентам союзу і різноманітних студентських асоціацій заборонено брати участь у Різдвяних святах та богослужіннях, та роз'яснюється, що мета цієї заборони в тому, щоб «спрямувати комсомольців на зміцнення культурної ідентичності і допомогти їм протистояти впливу західної релігійної культури».

Відео дня

За повідомленням агентства новин Сіньхуа, влада деяких міст (наприклад Веньчжоу в провінції Шеньжень), також заборонили Різдвяні свята в школах і дошкільних установах. Як стверджує правозахисна організація China Aid, що веде хроніку порушень прав людини та свободи віросповідання в Китаї, компартія країни стурбована зміцненням ідеології заради підтримки своєї влади, і тому чинить зростаючий тиск як на християнство, так і на інші релігії, які вважає іноземними, оскільки вважає, що вони підривають її владу.