Амір Хан - Чемпіон світу в першій напівсередній вазі за версією WBA (2009 -2011) / facebook.com

Британський боксер Амір Хан, який сповідує іслам, отримав анонімні погрози після того, як виклав в Instagram фотографію різдвяної ялинки, встановленої у нього вдома. Про це повідомляє "Благовіст-інфо" з посиланням на The Sun.

«Поки всі сплять, тато поставив різдвяну ялинку. Ламайса (трирічна дочка Хана, — прим. ред.) буде щаслива», — написав боксер.

Після цього на адресу Хана і його близьких посипалися погрози. «Клянуся Богом, я вб'ю тебе і твою сім'ю», — написав один із користувачів. «Мусульмани не святкують різдво», — додав інший. «Як ти міг зрадити свою релігію?» — дивувалися підписники спортсмена.

Відео дня

Багато мусульман, у тому числі у Великобританії, відзначають Різдво, оскільки в ісламі Ісус (Іса) — один з пророків. Конкретних даних про кількість мусульман, що святкують християнське свято, не наводиться.

У 2016 році Хан — уродженець Англії пакистанського походження — заявив, що любить відвідувати мечеть. Боксер зізнався, що не боїться називати себе мусульманином.

31-річний Хан — чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версіями Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і Міжнародної боксерської федерації (IBF). Британець провів 35 боїв на професійному рингу, в яких здобув 31 перемогу (19 нокаутом) і зазнав чотири поразки. В останньому поєдинку, що відбувся у травні 2016 року, він програв нокаутом мексиканцю Саулю Альваресу.