В Індії поліція заарештувала християн за виспівування Різдвяних гімнів / sedmitza.ru

В Індії поліція заарештувала 30 семінаристів теологічного коледжу Святого Єфрема і двох священиків за святкові обряди і різдвяні піснеспіви у селі Дару Калан.

Група християн перед цим зазнала нападу місцевих індуїстських радикалів, які жорстоко побили їх і спалили машину священиків, а поліція байдуже спостерігала за безчинством озвірілою натовпу зі сторони і не втручалася, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Сhristianpost".

Християни здійснювали «звичайний, традиційний обряд святкового богослужіння з співами, який завжди проводився у цьому селищі в переддень Різдва за останні 30 років», – підкреслюється в заяві Конференції католицьких єпископів Індії (CBCI).

Відео дня

У цій заяві єпископи також різко засуджують «фактичне потурання насильству з боку поліції, яка заарештувала одних лише семінаристів і священиків, і ніяк не втручалася в дії радикалів, які били християн».

Пізніше, за заявою CBCI, вісім священиків спробували відвідати затриманих, щоб довідатися про їхню долю і стан здоров'я, але поліція заарештувала і цих священиків, а натовп «головорізів», які зібралися біля поліцейської дільниці, тим часом розгромила і спалила їх машину. Обстановка біля ділянки, за повідомленням CBCI, «дійшла до такого градусу ненависті й істерії, що немає ніякої можливості навіть пройти всередину крізь натовп, щоб побачитися з заарештованими».

Представник індуїстського націоналістичного угруповання Баджранг Дав, яка пов'язана з правлячою партією, очолюваною прем'єр-міністром країни Нарендрою Моді, обвинуватив арештованих семінаристів і священиків у поширенні Біблії, зображень Іісуса Христа і в публічному співі різдвяних гімнів.

«Ми всього лише співали гімни, і за це на нас раптом накинулися індуїсти-радикали, вони кричали, що ми хочемо зробити Індію християнською... але це неправда», – сказав Аніш Еммануель (Anish Emmanuel), представник семінарії. Конференція єпископів CBCI відкинула всі звинувачення про примусове навернення в християнство як «надумані і сміхотворні».

Заарештованих семінаристів і священиків вдалося звільнити лише після втручання місцевого політика, повідомляє Асоціація азіатських християн в Британії.