Влада Єгипту вживають підвищені заходи безпеки / blagovest-info.ru

Влада Єгипту підвищить заходи безпеки перед різдвяними святами в країні, побоюючись нових терористичних атак проти місцевих християнських громад. Згідно з розпорядженням МВС АРЄ від 20 грудня, захист церков і місць скупчення християн будуть здійснювати 230 тисяч співробітників сил внутрішньої безпеки, повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на eadaily.com.

Під посилену охорону буде взято 2626 церков і молитовних будинків по всій території найбільшої арабської республіки, включаючи 1326 православних, 1200 протестантських і 200 католицьких храмів та інших релігійних об'єктів.

Нагадаємо, в цього року Єгипет спіткала серія великих терактів, включаючи напади на громаду християн-коптів країни. В АРЄ діє режим надзвичайного стану, введений у квітні після подвійного теракту в церквах коптів у містах Олександрія і Танта. Жертвами вибухів терористів-смертників 9 квітня, в день Вербної (Пальмової) неділі, стали 45 чоловік. У грудні 2016 року при нападі на церкву коптів в єгипетській столиці загинули 29 людей.

Відео дня

Відповідальність за атаки на коптів Єгипту взяли на себе «Ісламська держава», угруповання «Велайят Сінай».