При атаки смертника на церкву в Пакистані загинули вісім осіб / REUTERS

Щонайменше вісім людей загинули, 44 отримали поранення в результаті потужного вибуху, що прогримів у неділю в місті Кветта на півдні Пакистану. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на телеканал "Geo TV".

Раніше повідомлялося про п'ятьох загиблих і п'ятнадцять постраждалих.

Згідно з підтвердженими даними, атака була здійснена на одну з протестантських церков у районі Заргун-роуд. Як заявив раніше міністр внутрішніх справ провінції Белуджистан Сарфараз Бугті в нападі на парафіян брали участь два смертника. Один з них був застрелений на вході в храм, іншому вдалося прорватися всередину й активувати закріплений на тілі вибуховий пристрій. За словами глави відомства, при собі у бойовиків також була автоматична зброя.

Відео дня

Всього в цей день у церкві могли знаходитися від 300 до 400 осіб. До теперішнього часу всі постраждалі, серед яких є жінки і діти, доставлені в медустанови. Влада веде розслідування інциденту. Жодне з діючих на території Пакистану екстремістських угруповань поки не взяло на себе відповідальність за подію.

Президент Пакистану Мамнун Хусейн засудив цю атаку, а також висловив співчуття сім'ям і близьким загиблих. Глава держави розпорядився, щоб потерпілим була надана найбільш ефективна медична допомога. Як зазначив Хусейн, "терористи і їх боягузливі атаки не послаблять рішучість пакистанської нації у боротьбі з цією загрозою".