Назарет / pro-israel.ru

У місті Назареті, де пройшла юність Іісуса Христа, скасували частину різдвяних заходів на знак протесту проти рішення Президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє "СТРАНА.uа" із посиланням на "Голос Америки".

Трамп оголосив про своє рішення минулого тижня, відступивши від давньої політики США і визнав Єрусалим столицею Ізраїлю, що поставило під загрозу близькосхідні мирні переговори і схвилювало як арабський, так і західний світ.

Відео дня

Назарет, найбільше арабське місто в Ізраїлі (населення міста становить 76 000 осіб – мусульман і християн), є одним з центрів святкування Різдва на Святій землі.

"Ми вирішили скасувати традиційні різдвяні співи та танці, бо ми переживаємо період суперечок через те, що Трамп сказав про Єрусалим", – заявив представник міської влади Салем Шахара.

Згідно з християнською традицією, в Назареті зростав Іісус Христос. У центрі міста височіє базиліка Благовіщення, побудована на тому місці, де, за легендою, знаходився будинок матері Іісуса, Діви Марії.

За словами Шахари, різдвяні базари та церковні служби пройдуть у звичайному режимі. Через кілька годин після оголошення про це рішення палестинські міста Вифлеєм і Рамалла на деякий час відключили різдвяну ілюмінацію на знак протесту.

Влада Віфлеєму, де народився Іісус Христос, поки не оголосила, чи планують вони також згорнути частину урочистостей з нагоди Різдва, коли в місто з'їжджаються численні паломники та туристи.