Фото УНІАН

Євросоюз рішуче засуджує напади на євреїв, що відбулися після оголошення США рішення про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Найгірше, що може статися зараз, це ескалація напруженості, насильства, в першу чергу, навколо святинь, а також у регіоні та за його межами. Дозвольте найрішучіше засудити всі напади на євреїв всюди у світі, в тому числі в Європі, а також в Ізраїлі і (напади) на ізраїльських громадян. Зростання напруженості і насильства лише запалить регіон і буде подарунком екстремістам", – сказала Могеріні журналістам перед зустріччю з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Трамп підписав документ про перенесення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Відео дня

Рішення американського лідера позитивно зустріли в Ізраїлі і викликало негативну реакцію з боку багатьох держав світу, у першу чергу країн Близького Сходу та Палестини. По всьому мусульманському світу, в тому числі в самому Ізраїлі, почалися протести, в яких постраждали вже сотні людей.