Гоніння на християн / simvol-veri.ru

Конференція з питань свободи віри і гонінь на християн пройшла у Вашингтоні, і на ній, зокрема, зазначено, що християни є жертвами до 80% випадків релігійних переслідувань у світі. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Сhristianpost".

Переслідування християн по всьому світу майже завжди є «переломним моментом» у кожній великій кризі, сказав Девід Каррі (David Curry), директор правозахисної організації Open Doors USA, виступаючи на третій Міжнародній конференції лідерів з питань свободи віри у Вашингтоні.

На конференцію з'їхалися єпископи християнських церков, політики, голови благодійних фондів і правозахисники з усього світу, щоб обговорити проблеми гонінь на християн, на частку яких доводиться до 80% насильств.

Відео дня

«На мою думку, дуже важливо, що тут зустрічаються сенатори і конгресмени з церковними ієрархами, щоб дізнатися з перших вуст, що діється в кожному регіоні світу. Слід привертати увагу до фактів переслідувань вже на первинному, низовому рівні, і відразу говорити про них вголос у залах конгресу, молитися за їх жертв в храмах», – зазначив Каррі.

«Коли людей позбавляють волі молитися Богу, слідом за тим їх незабаром позбавляють і всіх інших свобод, – сказав правозахисник. – Нині, напередодні Різдва, саме час для всіх віруючих у Христа підняти свій голос на захист тих, хто страждають по всьому світу».

Триденна Конференція була організована орденом Святого Андрія і вищими ієрархами Константинопольського Патріархату. Серед головних світових проблем, що обговорювалися на конференції, була тривала громадянська війна в Сирії, в ході якої корінне християнське населення жорстоко знищується або повністю виганяється з рідних місць. Обговорювалися також проблеми погіршення умов існування для коптських християн в Єгипті, яких, з одного боку, знищують ісламські терористи, а з іншого – утискає уряд країни.

Доктор Антоній Лімберакіс (Anthony Limberakis), національний командор ордена Св. Андрія, з тривогою попереджав в особливому посланні в листопаді цього року, що християнство «знищується і виганяється з тих святих земель, де воно зародилося 2000 років тому».

«Приймаючи сьогодні учасників третьої Міжнародної конференції лідерів з питань свободи віри, ми хочемо привернути увагу світової громадськості до тієї кризи, в яку приведено християн на Близькому Сході», - сказав доктор Лімберакіс.

На конференції виступив і архієпископ Димитрій, предстоятель Грецької Православної Архієпископії в Америці.

«Я радий бачити, що ієрархи християнських церков об'єдналися сьогодні на захист гнаних християн по всьому світу, – сказав архієпископ Димитрій. – Наша конференція дає нам нові сили в наших моліннях до Господа про захист і добробут усіх наших співбратів у Христі, проти яких виступили сили ненависті, фанатизму й нетерпимості до іновірних. Наші молитви і діяння на допомогу приниженим, переслідуваним і вбитим християнам надихаються нашою великою вірою в Господа, любов'ю Господньою, Його справедливістю й силою, яка ніколи не залишає нас на шляхах випробувань».