Бельгійське відділення Червоного Хреста попросили прибрати свої символи заради нехристиян / REUTERS

Бельгійському відділенню Червоного хреста повідомили, що вони мають прибрати зображення червоних хрестів зі стін будинків та на інших зовнішніх носіях, щоб не образити нехристиян, переважно мусульман.

Як повідомляє «Православие.ги» з посиланням на видання «Christian Post», про це сказав Андре Руффар, президент Червоного Хреста в бельгійському місті Верв'ю. З його слів, комітет Червоного Хреста провінції Льєж (місто Верв'ю знаходиться в цій провінції), попросив «поважати принцип організації» щодо релігійної нейтральності та прибрати зображення хреста, бо це може зачіпати мусульман.

Червоний Хрест був заснований в 19 столітті християнином, письменником і журналістом Анрі Дюнаном. Сьогодні міжнародна федерація Червоного Хреста проголошує, що надає допомогу нужденним і хворим незалежно від національності, раси, релігійних переконань, класових та політичних уподобань. Також вона проголошує, що слідує принципу нейтральності, який забороняє «занурюватися в суперечки політичного, расового, релігійного або ідеологічного характеру».

Відео дня

Однак багатьом бельгійським добровольцям та членам Червоного Хреста прохання прибрати символіку не сподобалася. Один працівник Червоного Хреста сказав: «Нехай все залишається як є. А то раніше ми говорили "різдвяні канікули, а тепер – "зимові канікули". А Різдвяний ярмарок у Брюсселі стала називатися ярмарком Зимових задоволень».

Видання далі пише, що захід християнства стає дедалі помітнішим у Західній Європі, хоча окремі інциденти викликають активні протести. Так рішення французького суду в жовтні прибрати гігантський хрест біля статуї папи Івана Павла Другого викликало обурення громадськості. Майже 350 осіб вийшли на демонстрацію протесту під гаслами «Не чіпайте мій хрест» і «Стоп християнофобії».