false

Перша філія французького музею Лувр в Абу-Дабі планує включити в експозицію картину Леонардо да Вінчі "Спаситель світу", продану на аукціоні в листопаді за рекордною ціною - 400 мільйонів доларів. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Спаситель світу" Леонардо да Вінчі направляється в Лувр в Абу-Дабі", – повідомляється в офіційному Twitter-акаунті музею.

У середині листопада картина пішла з молотка на аукціоні "Сhristie's" в Нью-Йорку. Єдине з відомих полотен Леонардо да Вінчі, яке перебуває в приватній колекції, стало головним лотом не лише торгів післявоєнного й сучасного мистецтва, а йі всього XXI століття. Торги тривали майже півгодини, і в підсумку "Спаситель світу" дістався покупцеві, який запропонував 400 мільйонів доларів. Його ім'я представники аукціону не розкривають.

Відео дня

Як повідомила газета New York Times, картину на аукціоні придбав саудівський принц Бадер бін Абдулла бін Мохаммед бін Фархан Аль Сауд. За даними видання, він - єдиний спадкоємець принца Мухаммеда бен Салмана.

Офіційне відкриття еміратського Лувру відбулося в листопаді в присутності наслідного принца Абу-Дабі Мухаммеда бен Зейида Аль Нахайяна, президента Франції Еммануеля Макрона, королів Бахрейну, Марокко, президента Афганістану й високопоставлених осіб різних країн. Макрон приурочив до відкриття філії знаменитого у всьому світі французького музею свій перший візит в ОАЕ з моменту його вступу на посаду президента Франції.

Площа музею становить майже сто тисяч квадратних метрів. Очікується, що він увійде до числа п'яти найбільших музеїв у всьому світі, що називається "Лувр". Музей в Абу-Дабі зможе називатися Лувром протягом 30 років і шести місяців.