6485634_Coachella-2142-Postcard

В американському місті Сан-Хосе, що в штаті Каліфорнія, дві місцеві церкви пропонують своїм парафіянам марихуану.

Владі міста це не подобається і вони хочуть закрити церкви Coachella Valley і Oklevueha Native American називаючи їх не релігійними організаціями, а пунктами видачі наркотиків, повідомляє inforesist.org.

Так, прокурор Сан-Хосе Рік Дойль заявляє, що влада міста не забороняє людям курити марихуану з релігійних міркувань. У той час як ці церкви, за його словами, поширюють канабіс за гроші.

Відео дня

«Вони можуть називати це релігійним інститутом, але це — пункт видачі марихуани. У нас є суворі закони, і церкви їм не відповідають» — стверджує Рік Дойль.

Американське видання Newsweek повідомляє, що на сайті Oklevueha Native American наркотик описують «невід'ємну частину духовної мандрівки». Церква Coachella Valley пішла ще далі — вона випустили ролик з Іісусом, палить марихуану через бонг.

За даними поліції, Coachella Valley пропонує парафіянам, які досягли 18 років, стати членом церкви за 10 доларів і купувати там продукти з марихуани. У церкві впевнені, що так вони захищають громадян від вживання алкоголю та м'яса.

«Наша растафарианська церква марихуани в Сан-Хосе не політизована. І ми не підтримуємо жодні політичні чи комерційні організації, вважаючи, що релігія, політика і комерція — три нечисті сили, які відділяють людей від Бога», - кажуть у церкві Coachella Valley.

У Coachella Valley розповідають, що парафіяни перед вживанням марихуани читають короткі молитви.

За даними ЗМІ, церкви не платять податки від продажу марихуани, оскільки жодна з них не працює як офіційний пункт видачі наркотиків.

Зазначимо, що суд став на бік влади міста і зажадав від Oklevueha Native American припинити розповсюдження наркотиків протягом 10 днів, такі ж заходи планується застосувати до церкви Coachella Valley.